idaifvrig

Alla inlägg under september 2010

Av Ida - 26 september 2010 23:26

Godkväll!


Såg denna låt på fyrans blogg och den var verkligen underbar, så nu har jag suttit och lyssnat på den om och om igen.


Engel av Rasmus Seebach =)


Av Ida - 26 september 2010 18:40

Hur cool är man inte om man går ut på en pub/ett dansställe i Spanien och dansar och har kul UTAN att dricka en droppe alkohol?


Jag bara undrar :P


   Coca-cola is the shit   

Av Ida - 26 september 2010 17:52

- Ja, jag arbetar 24/7.

- Nej, nej, tro inte det. Ingen lön för det inte!


Ok, nu är jag lite orättvis, jag vet. Och det är inte så jag menar. Men vi har SJUKT mycket att göra nu. Sjukt! Lärarna måste bli bättre på att planera läxorna och arbetet på lektionerna. Så här kan man inte ha det! Då är det väl lika bra att ta bort helgerna helt och hållet. Officiellt alltså.


Ciao.



Av Ida - 25 september 2010 18:37

Tjo!


Denna soliga, 28 grader varma, dag har spenderats på Plaza Mayor i Málaga =) Mycket trevligt var det! Det är som ett köpcenter, fast liksom utomhus, man går som runt i en liten "by" (ok, det är inte stort som en by, men ni kanske fattar :P) och så kan man gå in i affärer runt om och så :P Asmysigt! Hittade en superbra affär! Fyndade riktigt bra saker där! Affären hette "Pull & Beer" =) Finns den i Sverige


Jag köpte iaf två linnen (ett prickigt och ett marinblått), ett par jeans-shorts och ett halsband (på en gunghäst, det var ascoolt ;P)! Det gick på 32 euro, vilket var överkomligt tycker jag =) Så käkade vi också glass och mat där =) Biljetten med tåg till Málaga var asbillig: 3,20 euro fram och tillbaka :P (Vet ni vad tur och retur heter på spanska? "Ida y vuelta" :P Kul va :P Det står mitt namn på ALLA biljetter :P Om man köper fram och tillbaka =)) (Fast på biljetterna står det "Ida y regreso", fast det heter "Ida y vuelta", betyder väl samma sak :P Ida står det i vilket fall som helst ;P)


Nu har jag nyss varit ute och sprungit och ikväll ska jag och Anna träffa Lisa och Rebecka. Vi ska gå och dansa på något spanskt ställe tror jag =) Nice! Vi ska gå ut "sent" (tidigt för spanjorerna dock ...) denna gång, kanske tolv/ett eller något, så kommer vi inte alltför tidigt till dansen. ;P


Nu ska jag äta sedan blir det till att göra lääääxa! :( Astråkigt, men det måste verkligen göras!


Hoy he estado en Málaga, en Plaza Mayor. Ha sido muy divertido y he comprado quatro cosas: dos camisetas, vaqueros cortos y un collar =) Esta noche voy a encontrar dos amigas =)


 

            Ida! :P

    

         Viktoria, Anna, Lisa och Nora =)


       Plaza Mayor :P 


        Halsbandet (ovanpå det prickiga linnet) =) 


    The gang igen :P 


                       

      Det marinblåa linnet =) 


  

              Det prickiga linnet och jeans-shortsen =)  


Ha det superbra allihop! Jag har det verkligen superbra, så jag hoppas att ni har det också! =) Kram!




Av Ida - 25 september 2010 00:35

...jag kom att tänka på er och saknar er! Skriver det här eftersom jag har en liten föraning om att Mr Farfar inte läser kommentarerna han får :P;P Ingen fara farfar, jag skriver det här istället!


Farfar är ju kung på att blogga nu! Vilken helomvändning! =) Gick in på farfars blogg (www.injail.bloggplatsen.se) för att se om han skrivit något idag och möts då inte bara av ett inlägg som jag inte läst utan typ 5 till :P Mycket bra jobbat! =)


Bra att det ändå gick bra med 18-åringen (Mersan) =) Hoppas allt är superbra med dig och farmor! Håll noga koll på hälsan! =) Jag ber för er varje dag! <3


Puss och kram från Spanien! <3


När jag hör denna fina sång tänker jag på farmor och farfar och deras kyrka med mera. Simon och Frank Ådahl sjöng den en gång på sista april-firandet i deras kyrka, en mycket bra konsert =)

  


Av Ida - 24 september 2010 23:24

Tjo!


Nu existerar internet igen hemma i Spanien! Wohoo! =)


Kvällen har varit jättebra =) Vi promenerade till skolan där vi käkade tacos, vilket var underbart gott =) Sedan såg vi på en film på skolan, som de (lärarna och rektorerna) hade anordnat =) Nice var det och filmen var bra =) Kung säger vi till det! Filmen handlade om ett band; en producent försökte få till ett band och lyckades i stort sett; de spelade asbra och fick publicitet och var riktigt nära ett skivkontrakt, men medlemmarna i bandet bråkade så mycket (och det rätt våldsamt ibland, de typ slog ner varandra) att alla slutade och så blev det ingenting. Lite tråkigt slut på ett sätt, men musiken var så härlig! Åh, nu vill man ju bara mer spela musik ju! =)


Filmen hette "The Commitments", om någon undrar. :P


Daily Spanish: Ahora no sé qué haré. Quizás voy a comer algo antes de voy a acostarme, o haré los deberes. No sé. Qué pensáis?


      


Ovan: 1. Coola "postlådor" va? Där postar man breven! I lejongap! =)

2. Vägen utanför posten, såg så mysigt spanskt ut :P

3. Min outfit för kvällen. Körde med hänglsen och hatt =) The hat is my signature, you know :P


Godnatt!/Buenas Noches!

Av Ida - 24 september 2010 15:23

Tjo!


Sitter nu i skolan och skriver för det har blivit nå trubbel med internet hemma. Det fungerar inte helt enkelt. =( Bad! Helt otroligt vad man är beroende av internet (eller ja, man klarar sig ju utan, men ändå. Liite kontakt med föräldrarna hemma i Sverige skulle man ju vilja ha, utan att det kostar multum ...)


Nu ska jag och Anna cykla/gå (Annas cykel slutade att fungera på vägen hit till skolan, så hon måste gå med cykeln) hem. Där väntar högar av läxor. Men, men. Ikväll blir det taco-kväll på skolan. Mums!


Vale, så då vet ni varför jag inte uppdaterar. Don´t leave my blog för det :P


Ciao!


Dagliga spanskan: Ahora voy a ir a casa. Allí voy a estudiar, porque tengo mucho trabajo de(?) hacer! Hoy hace buen tiempo: hace sol y calor! Estoy muy contenta con eso. :P Hoy he tenido la primera clase de Cultura. Creo que esas clases serán muy interesantes! Vamos a aprender sobre la cultura en España. Y os prometo: hay muchas cosas nuevas que nosotros, los suecos, no sabemos. Pero cómo he dicho: será muy interesante! =)


(Om ni svenskar vill veta vad det betyder, får ni fråga i en sådan där fråga som finns på bloggen, eller i en kommentar =))



Av Ida - 21 september 2010 19:44

Positivt!

1. Idag har vi provat riktiga flamenco-klänningar! Ascoola verkligen! Assnygga =)


2. Vi har varit till la casa de cultura (kulturhuset) i både Fuengirola och i Mijas. Vi vill börja dansa flamenco och det visade sig att de typ inte hade några platser kvar (eller något sådant, kvinnan i kassan pratade ju för i hele fri´n bara spanska, of course ;P) i Fuengirola, men i Mijas, om det fanns platser kvar så är det möjligt att börja. Vi ska typ anmäla oss imorgon, om det finns plats. Det var inte särskilt dyrt. Om man typ gick till el Ayuntamiento (fråga mig inte om den svenska översättningen, jag fattade vad han i kassan menade (asschysst man/farbror btw, men), men har ingen konkret svensk översättning :P), så fick man det billigare. =)


3. Solen skiner och livet är kung i Spanien (ja, inte det att Enriques kompis dog förstås, det är ju bara tragiskt ...)!



Negativa:


1. Enrique mår inte bra alls.


2. Resten av familjen verkar också helt nedstämda. Inte många smil idag inte.


3. Jag måste göra matte.


Ciao!


P.S Jag har lovat Alba att jag ska skriva lite på spanska i bloggen också. Lite varje dag, då lär jag mig mer. Så ja. Jag säger väl något på spanska då. OBS! Kan bli fel! D.S


Hola todos! Hoy fui al colegio a las ocho y media. (El colegio empieza a las nueve.) Todo el día estaba bueno y ahora estamos en casa. Haré matemáticas ahora. Es muy aburrido! No me gusta las matemáticas, pero tengo que hacerlo de todos modos. Bueno, ahora terminaré porque tengo que hacer las matemáticas. Adiós!

www.google.se

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23
24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Presentation


Välkomna till mig - en äventyrslysten läkarstudent med en vilja av stål och ett glatt humör. Just det, Ida heter jag ifall det undgått någon.

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards