Direktlänk till inlägg 9 mars 2015
En väldigt intressant insider-information jag kan dela med mig av från jobbet på restaurangen är att när chefskockarna eller chefen och nån utomstående viktig person (ex. en leverantör) på restaurangen där jag jobbar (Pier 19) behöver prata allvar med varandra eller diskutera (inköp? Anställningar? Vad vet jag), så stänger de in sig - i kylrummet.
Kan tycka att detta faktiskt är så himla kul, bara se dem öppna kylrumsdörren (en skjutdörr) och båda två gå in i det med mat då förstås rätt fullproppade kylrummet och sedan dra igen dörren efter sig. Så efter typ 15 minuter börjar man liksom tänka på att man inte sett cheferna på ett tag, så hips vips öppnas kylrumsdörren och ut kommer de, ibland lite nickande till varandra, och ser ut som om de kommit överens om något viktigt. Där har de då alltså stått i 10-15 minuter - inne i kylen (typ 5-8 grader) - bland grönsaker och fläskytterfiléer, skaldjur och ost, och haft möte.
"Kökets 'kontor'" som Michelle (kock) uttryckte det idag. Utan att egentligen skoja.
Har precis ätit kiwi. Är inte kannibal, jag lovar. Innan, i Sverige, var kiwi för mig naturligtvis en frukt. Nu känns det först och främst som en "local"/lokalbo, en person från Nya Zeeland. De kallas ju "Kiwis". Och om nåt är "kiwi", så är det nya z...
Nåt man tydligt lägger märke till är att jobblivet inte är samma här som i Sverige. I Sverige har man som "undersåte" mer att säga till om, vi kan lättare säga emot eller rent av kaxa mot vår chef utan att lida minsta av det. Känner att det är både b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|