idaifvrig

Alla inlägg under oktober 2010

Av Ida - 10 oktober 2010 12:36

Godmorgon på er!


Eller goddag kanske är ett bättre ord, och jag har faktiskt inte särskilt nyss vaknat.


Idag blir det till att plugga: Aaaastråkigt. Är verkligen asopepp. Jag fattar inte att detta är vårt enda lov! Det är ju inte ens en vecka! Det är liksom två dagar! + helg då, men det ingår ju normalt ändå på en vecka och på en lovvecka.


Jag får ta och tvinga ner mammsen, pappsen och systeryster och brorzan hit till Spanien snart. Känner att det är dags snart att de får komma hit och krama mig litegrann, jag saknar dem här =) Jag vill inte åka tillbaka till Sverige, men de kan komma hit! :P


Ha en bra dag - jag ska försöka ha det. Med allt plugg. (Blääää!)

Av Ida - 9 oktober 2010 20:51

Tjooooo!


Idag har jag, Anna, Lisa, Rebecka och Stina varit i Málaga. Det var riktigt trevligt, förutom att det regnade ... Inget paraply hade vi heller, så vi fick bli blöta helt enkelt.


Vi hade ju aldrig varit i Málaga förut (bara på Plaza Mayor, men liksom aldrig i staden), så det blev ju lite letande. Men vi hittade iaf affärer tillslut , även om det dröjde typ hela dagen innan vi väl hittade det STORA köpcentret ... Dock så var det ju en massa butiker utefter de mysiga gatorna som vi gick längs med :P


Jag har inte köpt några kläder, men däremot har vi ätit supergott! Helt spontant typ åt vi lunch på en fin restaurant, vilket var supergott verkligen! Sedan gick vi på ett jättebra café --> de hade hur många och goda saker som helst! (Eller jag provade ju inte alla, men den bakelse jag åt var verkligen hur.god.som.helst :P)


Nu är vi tillbaka i Fuengirola och ikväll ska vi till Stina och se film :P Det blir troligvis Harry Potter; alla blev helt taggade på att se Harry Potter och vi satt och snackade om Harry Potter hela vägen hem från Málaga. Harry Potter är verkligen hur bra som helst! =)


Bjuder även idag på ett stort bildutbud! Har bestämt mig för att våga ta med kameran på olika ställen nu, så då blir det bilder vill jag lova!


                            


Vi hörs! =)





Av Ida - 8 oktober 2010 19:55

Tjo!


Igår var jag och Anna på Ferian; vi käkade spanska Churros (inte världens hit, nästan tvärtom. Churros = nå brödliknande/something doppat, fyllt etc. med choklad) och så åkte vi karusell! Vi åkte La Carcel (= Fängelset), den var askul, men ibland så svårt att hålla i sig! Man stod liksom bara helt upp och ner i som en bur, som ett fängelse :P Ascoolt och asroligt :P


Hemska skavsår fick jag också. När jag kom hem blödde jag på hälen, fattar ni vad ont det gjorde att gå i de där skorna så himla länge, efter att jag väl skavt upp de första skinnbitarna på foten? Nu blir det converse med sockar i, i framtiden!


Nu har jag slagit på stort med en MASSA bilder! Detta är verkligen ett specialutbud, så ta tillfället i akt och upplev La Feria en Fuengirola, via foton ;P


       Hästar spatserade runt här och där, både på Ferieplatsen och på gatorna, med señores y señoras ridandes på eller åkandes i vagn efter dem =) 

      De här tjejerna var så snälla att de lät oss ta kort på dem och deras vackra klänningar =)     Det här är den karusell som jag åkte i onsdagsnatt :P

Den här åkte jag och Anna =) Asrolig!  

Lägg märke till blomman och örhängena och allt, som jag har på mig =) Allt närmare spanjor kommer jag allt :P


Och för att slå på ännu större en stort, så ska ni också få en video! Wohoo! Tag tillfället i akt och checka in Ferielivet i Spanien! =)




Ha det bra! Kram!

Gud

Av Ida - 7 oktober 2010 23:15

Finns Gud? Är Han jordens skapare? Hur kan det vara möjligt?


Ofta är det så himla svårt, även för en kristen, att veta vad som verkligen är sant. Ofta har jag ett sånt tvivel och skulle lätt kunna överge min tro, om det inte var för att någonting säger mig att Jesus är så himla bra! Att han finns där för mig. Jag kan liksom inte dumpa honom. Det går inte! Och när jag är i kyrkan och sjunger lovsång så känns det så.himla.bra Gud är så bra liksom! Men tvivlet kan komma när man lever i denna värld av naturvetenskap. Allt ska bevisas, om inte, ja, då finns det inte. Man kan inte tro på vetenskap och Gud samtidigt. Vetenskapen och Bibeln motsäger varandra. Men i denna artikel: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=228743 , så säger menar de på att dessa två är sammanlänkade. Kanske kan det göra det lättare att förstå varandra, att se att det inte är så vitt åtskilt som man kan tro. 


Jag gillar inte det där uppstyltade, inövade, stela i kyrkan. Då tycker jag att fokusen ligger på att få gudstjänsten snygg och stilren. Och då försvinner själva huvudsyftet: Jesus/Gud. Det är gemenskapen med Gud och mellan människorna som är så nice, lovsången och bönen är jätteviktiga och också jättetrevliga, bara man använder det på rätt sätt.


Jag måste bara få framhäva alla de människor som finns i min kyrka, för de är så himla trevliga! De är genomsnälla och bryr sig verkligen om en, och det är den gemenskapen och känslan av att få vara sig själv, som är så himla skön =) Det är inget krav att jag måste tro på Gud si och så mycket för att få "vara med", utan man får komma som man är =) Och det är verkligen inte bara någon enstaka som är så trevlig; alla kristna jag mött har varit otroligt trevliga och hjälpsamma, och jag frågar mig: är det en slump att alla är det?






Men acceptera och ta hand om varandra, oavsett vad man tror på.


 


Av Ida - 7 oktober 2010 12:49

Hej alla!


Gårdagen var händelserik; hann inte ens uppdatera :P Så jag gör det idag.


Morgonen började med ett alldeles jätteotrevligt matteprov. Jag vet ärligt talat inte hur det gick. Svårt att säga, helt ärligt. Så no comments helt enkelt.


Sedan följde spanskan, och efter lektionen sa läraren till mig att hon tyckte jag pratade mycket bra spanska, och frågade om jag haft en spansk lärare innan. Där ser man. Det var kanske värt ett helt år (förra året alltså) med endast prat av spanska på lektionerna, även om resten var problematiskt ...:P


VI gick hem för att äta och Lola fick en Feria-kick: Hon gav både mig och Anna blommor för att ha i håret, spännen och sådana här örhängen. Typiskt spanskt. Kul! Hon tog även fram en massa klänningar, flamenco-klänningar bland annat =) Trevligt, trevligt, men vi fick lov att säga att vi skulle prova dem efter vi hade kommit hem från friidrotten -->


Vi åkte till en friidrottsplats för att prova på friidrott. Uppvärmningen var att springa två kilometer ... Liksom bara uppvärmningen. Iaf, så sprang jag en tredjedel och gick sedan och satte mig på sidan, för jag är inte helt frisk och med stränga order från fyran och med sunt förnuft, tänkte jag att jag skulle väl inte bli ännu sjukare. Så jag tittade på (tråkigt nog, såg jättekul ut, så jag ville vara med), och planerar att kunna vara med på måndag. Lisa och Anna kämpade på, och tydligen var det asjobbigt. Muskler, muskler ... Men det blir nog en fortsättning med detta! =)


När jag kom hem (usch vilket långt inlägg det här blir) så provade jag flamenco-kjolen/something, och den var jättefin! Lite stor, men annars asfin. Jag är helt kluven: om hon frågar om vi vill ha på oss varsin klänning idag, ska jag göra det då? På ett sätt så klumpigt och liksom, vad ska jag göra i en stor flamencoklänning? Tänk om vi träffar på nån svensk och så är jag den enda som har värsta klänningen på mig. Men å andra sidan värsta upplevelsen. Once in a lifetime liksom. Hjälp mig! Vad ska jag göra?


På kvällen såg vi vidare på Titanic, sedan bar det av mot Ferieplatsen vid ca kvart över elva. Gud vad fint det var! Asmysigt! Vågade inte ta med mig kameran, eftersom det skulle vara så mycket folk där, men det var synd att jag inte gjorde det! Lysande "valv" hände ovanför i mängder av rader och karuseller och stånd med en massa godis och sådana där äpplen och dans och musik. Hamnfesten i Ö-vik, slå dig i väggen. Ferian är en upplevelse, verkligen! Dum som jag var tog jag inte med några pengar heller, för jag tänkte bara att vi skulle gå dit och se invigningen typ, eller nåt sånt. Men det blev ju värsta helkvällen.

   Vi träffade på några spanjorer (eller de var typ från Marocko eller nåt, men de bodde i Spanien sedan många år tillbaka och de pratade spanska, så vi kallar dem spanjorer) och började snacka med dem, och de var trevliga. Lite outsiders typ, men jaja. En av dem bjöd mig helt plötsligt på en karusell. Det var apdyrt, och jag ba: Nej, men inte kan du bjuda mig, det är ju så dyrt! Men han insisterade och så åkte vi en karusell som ..om ni tänker er klockvisare, där klockan är sex. Så en visare står på tolvan och en på sexan. De är lika långa dessa visare dock :P Så svänger den liksom runt samtidigt som man typ vrids runt där man sitter i änden på visaren. Antal meter upp i luften :P Fattar ni vad jag menar? Iaf, den var askul! Innan så gav Elin mig sitt korshalsband. Hon ba: Låna det här, och så satte hon det runt min hals, liksom för att Gud skulle vara med mig typ :P Och det var han väl, karusellen gick ju bra. Inga dödsfall :P

   Sedan gick vi och dansade. Jag dansade med han som bjudit mig på karusellen - han var inget proffs och det var ju inte jag heller, men jaja. Sedan kom det en som sålde rosor och då köpte en annan kille en ros till Rebecka (jag och Anna var där med Lisa och Rebecka) och då gick José (han som bjöd mig karusellen mm) och köpte TVÅ rosor till mig. :P Haha, helt gulligt av honom, men samtidigt så..ja, liksom jag vill ju ändå inte ha nån annan kontakt med honom än att man kanske kan träffas på ferian allihop igen (hela gruppen, aldrig att jag träffar honom själv), men jaja. Jag tackade så mycket och han ba: De nada, med uttrycket att det var verkligen ingeting, han ville bara vara snäll typ.


Sedan gick vi hem. Så kom jag ju på att; shoot! Jag glömde nyckeln i Lisas väska! Klockan var liksom halvtre på natten! Men vi ringde på och Lola var vaken, så vi kom in, jag satte mina rosor i vatten och ställde dem på mitt skrivbord. Så gick vi och lade oss.


Japp, det var min gårdag. Vad gjorde ni igår? :P


Kram!


          

  

  

Av Ida - 5 oktober 2010 23:13

Idag när vi kom ner i köket, jag och Anna, för att äta, så stod det en full lasagneform på spisen. Vi blev lite osäkra, så vi frågade Enrique padre (värdpappa) om det var till oss. Först sa han att, jo, det tror jag att det är, så jag och Anna slevar upp på våra tallrikar. Så pratar han tydligen med Lola och när han lagt på säger han: "Det var inte till er." Gravallvarligt, och både jag och Anna stannar upp och ba: "Va?" Vi skulle tjäna mille alltså på att sälja våra uttryck, som vi hade just då, till aftonbladet. Helt ba: "Va!?"


Men så börjar Enrique padre att skratta och sa att han skämtade. Haha, det var helt enkelt dagens. Vi blev helt blåsta alltså :P


Nu ska jag sova. Får ta den sista matten över frukostbordet imorgonbitti. Alltid allt i sista minuten, you know.


Godnatt!

Av Ida - 5 oktober 2010 22:10

Fattar ni hur bra Skype är egentligen? Pappa har kunnat sitta hemma och göra exakt vad han vill (ok, nästan. Kanske inte klyva ved, typ), samtidigt som han kan hjälpa mig precis när jag vill, eftersom jag sitter med Skype-headsetet på, här vid mitt skrivbord i Spanien. Jag menar, hur chill är inte det!? Jag kan bara trycka på "ring upp" när jag behöver hjälp. Niiiice :P Jag tror seriöst jag ska fortsätta med Skype-mattehjälp även när jag kommer hem, då slipper ju pappa sitta och inte göra någonting när jag kan upgifterna, och liksom bara anstränga sig när jag verkligen behöver hjälp :P Smart!!


Nej, nu tog min lilla rast slut. Ska kvickt fortsätta med matten. Måste hinna igenom detta! Nu är jag ju igång :P


Vi hörs!

Av Ida - 5 oktober 2010 17:06

Tjo!


Nu är det matte som gäller, men sitter för tillfället med systeryster på Skype. Det är ju trevligt, grejen är bara att hon i sin tur sitter och pratar med Vickan i telefon ... Men nu lade hon just på med Vickan, så nu ska jag ägna mig åt Emmaboda ett tag!


Sen blir det matematiiiik ..=(


Ciao!

www.google.se

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Presentation


Välkomna till mig - en äventyrslysten läkarstudent med en vilja av stål och ett glatt humör. Just det, Ida heter jag ifall det undgått någon.

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards