idaifvrig

Alla inlägg under oktober 2010

Av Ida - 17 oktober 2010 18:40

No comment necessary.


    

Av Ida - 16 oktober 2010 18:11

   Hej hela folket!


Idag har Ronda stått på schemat; en alldeles förtjusande stad! Åh, vad fint det var! Mysiga kullerstensgator, spanska små butiker och framförallt en alldeles underbar utsikt! Vi spanade in El Tejo, som är en stor klyfta med en bro över. Klyftan är typ 100 meter djup (var det någon som sa) och bron byggd på ett gammaldags stiligt vis =)


Vi besökte också en tjurfäkningsarena. Vi såg dock inte tjurfäktning; tur! Annars hade det blivit en marsch rakt ut därifrån. Jag vill inte beskåda flera tjurar lida till döds. Nej, tack. Men det var coolt att iaf se en arena inifrån + där tjurarna är innan de går ut på arenan ... Kändes lite hemskt, men det var ändå coolt.


Här har ni bilder från dagsresan!


                


Ciao!

Av Ida - 15 oktober 2010 23:34

Hemma i Sverige har det snöat och hemma i Spanien är det strålande sol och 28 plusgrader. Vilket ombyte av världar alltså =)


Idag har jag tränat minsann! Det ni :P Jag har också varit riktigt social med familjen och pratat spanska i några timmar. Inte dåligt, eh? =)


Nu ska jag sova, för imorgon blir det Ronda! Godnatt!

Av Ida - 14 oktober 2010 16:46

Ja, då var det ju inte JAG som fyllde år, utan Anna, men det var askul för mig med!


På morgonen klev jag upp klockan 6 (det ni!) för att göra fika på sängen åt Anna. Så fick hon te och mackor och en fin liten Cumpleaños Feliz =)


Efter skolan så hade Carmen och Mauri pyntat hennes rum med ballonger (globos :P) samt hade hon fått två presenter: en från Lola och en från Carmen :)


Medan Anna upptäckte att hennes rum var pyntat och medan hon öppnade sina presenter, var jag och Viktoria och (efter att ha dragit en vit lögn om att vi skulle och dansa) köpte en tårta =) När vi kom hem (Viktoria följde med hem, första hemtagna kompisen i Spanien. Det är ju inte så vanligt att man gör det här) visade det sig att Lola också köpt en tårta, så nu hade vi alltså TVÅ stycken :P


Så åt vi alltså tårta: jag, Anna, Viktoria, Carmen, Carmens kompis, Lola och Mauri (fast Mauri åt ingen tårta tror jag ..Vad är det för fel på ungen!? Skoja ba :P). Lola hade också köpt tårtljus som var siffran 17, som var på tårtan =) Special =)


Det var supergott och supertrevligt; mycket spanska =) Carmens kompis var helt ifrån sig över hur mycket spanska vi kunde .. Haha, kul att höra!


Sedan hade jag, Lisa och Rebecka tänkt överraska Anna med att bjuda henne på restaurang, så jag skulle alltså locka ut flickan Anna från huset, på något sätt, klockan halv nio på kvällen. Ok, lätt tänker ni, men då känner ni inte Anna ...Ok, nej så svårt var det inte faktiskt. Jag övertalade henne bara om att följa med på en promenad och hon ifrågasatte inte särskilt mkt att jag hade med mig en hel väska heller ... Det svåra var att få henne att vilja gå en så lång promenad (vi skulle möta Lisa och Rebecka vid tågstationen) ... Hon blev nästan lite sur på mig ett tag där, när jag promt ville gå längre och längre :P Men det gick bra; vi mötte Lisa och Rebecka och vi gick och åt på en italiensk restaurang. Vi upptäckte sen att den låg typ precis bredvid den italienska restaurang vi åt på med pappa när han var här. Synd att vi inte gick på den, för den vi gick på igår var inte superbra. Ok, den var bra (nu ska vi inte vara kräsna här), men det var ganska lite mat och de rökte precis vid bordet (personalen). Men det var god mat =) (Vi bjöd Anna på allt förstås, hon fick ta precis vad hon ville =))


Sedan gick vi och köpte glass (som var hur god som helst!) och åt den medan vi långsamt strövade hemåt (caféet hade typ stängt, men vi fick köpa glass och ta med oss) klockan halv tolv, en onsdagsnatt ...:P


Vi hade supertrevligt och det verkar som att Anna hade det också =) Alla ni som någon gång fyller år (;P) kan jag rekommendera att flytta in i en spansk familj, för det är riktigt kul att få vara med om! =)


Ciao!


                  


Bilder från vår niciga kväll! =) Min mat är den överst =)

Av Ida - 12 oktober 2010 20:04

Jag och Anna har suttit antal timmar för att översätta kulturhistoria om Borrelia, som står på engelska...


...bara för att upptäcka att det inte var värt nåt. Vi hade redan det som behövdes.


Lyckat.

Av Ida - 12 oktober 2010 17:08

Japp, idag är det Spaniens nationaldag, därför är vi lediga =) Nice! Men vi sitter och gör skolarbete ..Så ledighet och ledighet ...


Igår var vi (jag, Anna, Lisa och Rebecka) på ferian och det var asmysigt! Vi åkte två karuseller --> asroligt! Lisa åt paella och vi andra godis och brända mandlar ..:P Gott! =) Anna tog kort, för att min kamera strulade (vad är det med mig och tekniska prylar?), så de får ni se om/när jag får dem ... Annars hade vi bara trevligt =)


Nu ska jag fortsätta nörda Borrelia!


Ciao!


Den här karusellen (La Cárcel) åkte jag igen. Men denna gång var den inte fullt lika rolig, för den gick inte lika snabbt som förra gången ..;P

  





Av Ida - 11 oktober 2010 17:11

Alltså, någon högre makt vill verkligen inte att jag ska äga Tokio Hotel LIVE-DVD:n. Helt seriöst. Hur mycket problem ska man behöva utstå?


Först gick jag till El Corte Inglés och köpte FEL skiva. Lyckat Ida. Hur många hjärnceller har du egentligen? Jag bara undrar ...


Sedan gick jag tillbaka för att försöka få tillbaka pengarna för skivan och personalen säger att det ska gå bra och slår in blablabla:t i kassaapparaten och ber om mitt VISA-/bankkort, vilket jag NATURLIGTVIS inte har med mig. (Vem behöver ta med det, när man ska pengar liksom?) Jag cyklar hem och hämtar det, kommer tillbaka med allt, men då är det en annan kvinna i kassan som promt hävdar att, nej, jag kan inte alls byta den, för den är öppnad. OK, det fattar väl vem som helst att det kanske inte går, men de sa ju det innan! För liksom 20 minuter sen! Jag har ju till och med varit hem och hämtat mitt bankkort bara för det! AH! Vad sur jag blev.


Står och käbblar där ett bra tag, skulle verkligen inte ge mig, och det slutar då alltså med att jag frågar om de har den TH-DVD som jag vill ha, som jag egentligen är ute efter, och det har de. Jag byter till den och får en DVD, som jag tar med mig ut till cykeln. Men denna DVD är inte ny, omslaget är hyfsat veckat, och har jag betalat för det ska jag för i hele fri´n ha en ny! Så jag går in igen. Helt pinsamt för typ tredje gången och förklarar mitt dilemma. Som tur är så är det inte samma kvinna i kassan som nekade mig pengar tillbaka, utan en man som är trevlig och hämtar en helt ny DVD. Så cyklar jag, glad i hågen (efter så mycket käbbel) av att äntligen ha TH-DVD:n i min hand (eller i min väska, rent praktiskt sett).


Så ska jag prova den hemma och vad tror ni då händer? Jo: DEN HIMLARNS DATORN SOM JAG HAR LÄSER INTE DVD:N, SÅ JAG KAN INTE SE PÅ DEN!!! Blir man less eller blir man less? Den funkar utmärkt på Annas dator ju!


Jag får SPUNK!!!! Hjälp mig någon! Snart åker någon teknikpryl ut genom fönstret, jag lovar ...


Ciao!


  RÄTT!   FEL!

Av Ida - 10 oktober 2010 15:27

Åh, vad jag saknar körlivet! Det verkligen hur kul som helst att sjunga och då flera stämmor med mera!


Här är en låt som vi sjöng iaf refrängen på, på Norbusang 2010 i Malmö - helt cool är den! (Ok, kanske bara jag som tycker, men då står jag för det!) Bra låt för att höja självförtroendet iaf ...;P


Tro det eller ej, heter den =)


www.google.se

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Presentation


Välkomna till mig - en äventyrslysten läkarstudent med en vilja av stål och ett glatt humör. Just det, Ida heter jag ifall det undgått någon.

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards