Direktlänk till inlägg 17 februari 2010
Hej ... Dyster stämning. Eller nej, inte dyster, jag är glad också, framförallt glad. Men jag är lite dyster då vi idag fick tillbaka matteproven och jag fick VG+. VG+ är väl också bra, jag ska inte klaga, men jag behövde ett MVG för att kunna få MVG på kursen (ha möjlighet till det iaf) och därmed ha möjligheter att bli läkare. Då jag haft VG på de andra, så var detta väldigt viktigt. Och så får man VG+. 1 himla poöng ifrån MVG! Och nu måste jag (enligt läraren) skriva ett rent väldigt bra MVG på nationella proven i matte A för att ett MVG ska kunna övervägas. Jo tjena! Att det skulle hända är ju som om man skulle hitta växande mobiltelefonplantor på Jupiter. Ja, nu känns det lite drygt. Ska man bara ge upp planerna på läkare nu eller? Ok, läkare är kanske inte det yrke jag eftersträvar mest, det är ett jobb inom språk. Men jag ville iaf ha möjligheten, då läkare kommer efter yrkesplan nummer 1. Skit också. Nu är det ju typ kört.
Annars ska vi få träffa nya spanskaläraren idag. Nice:D Alltid bra med två lärare ... Ja, sedan blir det tyska (jippiee!) och biologi. Just nu orkar jag inte koncentrera mig på biologin (vi har ju inte prov i biologi förrän nästa fredag, loads of time till att öva på det, haha...:(). Jag måste koncentrera mig på kemin och tyskan. Ahh, nu känns det bara jobbigt! Men man får ta en dag i taget ...
Ok, sedan är det avtentningen i tyskan då. Nu börjar jag bli nervös över att jag inte kommer att kunna det! OK, men nu börjar nedräkningen...
...5 dagar kvar.
Ciao!
Har precis ätit kiwi. Är inte kannibal, jag lovar. Innan, i Sverige, var kiwi för mig naturligtvis en frukt. Nu känns det först och främst som en "local"/lokalbo, en person från Nya Zeeland. De kallas ju "Kiwis". Och om nåt är "kiwi", så är det nya z...
Nåt man tydligt lägger märke till är att jobblivet inte är samma här som i Sverige. I Sverige har man som "undersåte" mer att säga till om, vi kan lättare säga emot eller rent av kaxa mot vår chef utan att lida minsta av det. Känner att det är både b...
En väldigt intressant insider-information jag kan dela med mig av från jobbet på restaurangen är att när chefskockarna eller chefen och nån utomstående viktig person (ex. en leverantör) på restaurangen där jag jobbar (Pier 19) behöver prata allvar me...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 |
7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | |||
|