Direktlänk till inlägg 4 april 2011
Jag såg en lapp på skolan idag. Den annonserade ut information om en svenskakurs (för folk som ville lära sig svenska från grunden, skulle jag gissa) som skulle gå under sommarlovet. Priset?18.000 svenska stålar. Jajemän. Visst att svenska är ett snyggt, coolt, superbt språk, men 18 mille ... Kursen sträckte sig i och för sig under en rätt lång tid också, så det var säkert ett lämpligt pris.
Det som jag däremot fastnade för, var att de som skrivit lappen hade skrivit så här:
"Frukt och vatten paus."
Inte skulle jag för i hela friden vilja punga ut 18.000 för att lära mig särskriva svenska på en svenskakurs med svenskalärare? Skämmigt! Man undrar ju hur bra kursen är då liksom ... Och vilka svenskalärare som leder ...
Dags för många svenskatalare att lära sig att inte särskriva tycker jag. Och ni som skrev lappen kan ju få veta att det stavas: Frukt- och vattenpaus. Så ni vet det tills nästa gång ni tänker starta en svenskakurs.
Tack för mig.
Har precis ätit kiwi. Är inte kannibal, jag lovar. Innan, i Sverige, var kiwi för mig naturligtvis en frukt. Nu känns det först och främst som en "local"/lokalbo, en person från Nya Zeeland. De kallas ju "Kiwis". Och om nåt är "kiwi", så är det nya z...
Nåt man tydligt lägger märke till är att jobblivet inte är samma här som i Sverige. I Sverige har man som "undersåte" mer att säga till om, vi kan lättare säga emot eller rent av kaxa mot vår chef utan att lida minsta av det. Känner att det är både b...
En väldigt intressant insider-information jag kan dela med mig av från jobbet på restaurangen är att när chefskockarna eller chefen och nån utomstående viktig person (ex. en leverantör) på restaurangen där jag jobbar (Pier 19) behöver prata allvar me...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|