idaifvrig

Alla inlägg under augusti 2010

Av Ida - 19 augusti 2010 18:34

                            


                           15 dagar kvar!

Av Ida - 19 augusti 2010 17:22

...fyller 82 år idag! Hjärtliga gratulationer! Ringde och pratade med honom idag och han hade fått flera presenter, rom, vin, blommor och trisslotter. Men han vann ingenting, men han lät glad ändå =)


Grattis igen morfar! <3<3


  

Morfar och mormor <3 Love you! <3

Av Ida - 19 augusti 2010 14:08

Haha, hejsan!


Tog mod till mig och ringde (ja, ni vet ju hur feg jag är på att ringa)Cecilia idag (en tjej som gått på Svenska Skolan i Fuengirola) och hipp som happ; nu ska vi träffas över en kopp kaffe (eller coca cola i mitt fall ;P) i helgen och prata om detta. Jag känner ju henne inte for god´s sake! Men det lät ändå bra och trevligt, så ja, jag får helt enkelt hoppas att det går bra! =)


Nu blir det till att städa ur bussen för denna sommar och flytta in på nätterna. Det börjar bli på tok för kallt för att det ska vara trevligt att sova där. Eller ja det är fortfarande trevligt, men när jag nu har sovit med tjocka mjukisbyxor, sockar, en långärmad pyjamaströja och en tjocktröja ovanpå den; då tror jag att det är dags att flytta upp till varmare breddgrader (upp till huset) =)


Sedan hade jag också tänkt skicka ned flightnummer, eventuellt mina senaste betyg (ner till Fuengirola) och en frågan om vad som hänt med min blivande värdfamilj som inte alls verkar ha nån tanke på att delge mig vilka de är överhuvudtaget ... Sedan ska jag också fara ut och springa och sedan kanske jag börjar packa lite smått. Efter att jag städat så det ser någorlunda fint ut här hemma.


En riktig fixardag, helt enkelt.


Ciao!



Av Ida - 18 augusti 2010 23:49

Har läst lite om Svenska Skolan i Fuengirola på google, nu ikväll, och på varje har det verkat som att skolan inte alls är nå bra, maten är dålig, de har inte nå bra plats för idrott, det är för lite spanska...mm. Jag blir ju asorolig! Men å andra sidan så bör jag väl inte lita helt på de där artiklarna, men liksom ... Rektorn säger i artiklarna att de måste göra på det viset eftersom de ska följa de Sveriges regler på hur skolan ska vara uppbyggd annars får de inget bidrag till skolan. Och jag menar, Sverige har ju ändå ett bra system på hur skolorna sköts, så då borde ju skolan i Spanien vara likadan, typ ... Men så sa en artikel att ungdomarna på Svenska Skolan i Fuengirola (gäller kanske alla svenska skolor i utlandet?) hade sämre betyg i svenska och spanska än skolungdomarna i Sverige, typ ... Eller nåt sånt ... *Orolig, orolig, orolig nu...* Och för att häva ur allt och sätta ljuset på tårtan, så har jag inte fått nåt brev än från den värdfamilj jag ska bo hos ... *Help me!*


Men lite upplyftande är ju ändå, att en tjej skrev på sin blogg att hennes kommun bara låter 2 stycken fara på sådant här varje år, de godkänner bara 2 st från kommunen att fara till utlandsskolor liksom. Om det är samma i min kommun...då är det ju riktigt awesome! Haha, då är jag ju en av två! =) I HELA kommunen! =) Coolt =) Jag vet dessutom vem den andra är, och hon bor i samma samhälle som jag, gick i min parallellklass hela min skolgång från lågstadiet fram till att vi började gymnasiet. (Måste ha varit de bästa skolorna i kommunen då ;P) Men liksom, det är ganska coolt att jag fick fara, så jag borde inte kasta bort chansen innan jag själv bildat mig en uppfattning om hur skolan är ... Men jag vill ju heller inte få sämre betyg bara för att jag går på den skolan ... Och vadå; om jag tycker att den är dålig, kan jag bara ta mitt pick och pack då, säga hejdå och resa tillbaka till Sverige och hoppa på min svenska gymnasieskola då? God! Help me! Snälla Gud i himmelen, jag ber att skolan ska vara asbra! Och detsamma med värdfamiljen!


Livet är hårt, men bra =) Och tack så otroligt mycket att jag har Gud med mig <3


Ciao!



Av Ida - 18 augusti 2010 19:28



                           16 dagar kvar!

Av Ida - 18 augusti 2010 19:08

Tjo!


Idag har jag och the rest varit på Andy Warhol-utställning på Örnsköldsviks Museum. Coola tavlor måste jag säga, även om jag inte är något konstfan =) Men Star Wars var mycket, mycket intressantare =)


Sedan gick vi till Waynes Coffee och fikade, gott men dyrt! Faktum är att jag aldrig fikat där förut, trots att jag bott i Ö-vik i hela mitt liv, just för att det är så dyrt. Men när mamma betalar tvekar man ju inte :P Caféet var jättefint och jättemysigt. Medan Emma och Agnes gick och skulle köpa en födelsedagspresent till mig (;D), satt jag, Sara och Ella kvar i timmar, tills vi skulle fara hem ;)


Ikväll blir det Morden i Midsomer på TV --> asbra och asmysigt! Skall avnjutas med en tekopp i högsta hugg!


Ciao!

Av Ida - 18 augusti 2010 12:16

Yes! Nu är flygbiljetterna till Spanien äntligen bokade! =) Enda gången jag bokat enkelvägsflygbiljett kan jag lova ... Spännande! =)


Jag och pappa åker alltså till Spanien den 4e (en dag ytterligare än jag räknat med i min nedräkning här på bloggen), men det flyget går så tidigt (kl. 07.00) på morgonen den 4e, så vi åker ner till Stockholm den 3e, så sover vi en natt (i bilen blir det nog, men det är mysigt faktiskt!) och tar flyget på morgonen från min absoluta favoritflygplats: Arlanda! =) Älskar att vara på Arlanda =) Så nu håller ju då alltså min nedräkning på bloggen ändå, eftersom vi börjar bilresan till Stockholm den 3e =) Kung!


Gud vad jag längtar!!! Jag måste ju snart börja packa! Wihiii!


   Spain - soon I´ll come!

Av Ida - 17 augusti 2010 22:06



                          17 dagar kvar!

www.google.se

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Presentation


Välkomna till mig - en äventyrslysten läkarstudent med en vilja av stål och ett glatt humör. Just det, Ida heter jag ifall det undgått någon.

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards