idaifvrig

Alla inlägg under november 2010

Av Ida - 15 november 2010 14:40

Yeah. Jag tänkte försöka mig på att förklara så kort som möjligt om den underbara Madrid-resan som skolan gjorde i helgen.


Vi började alltså på fredag klockan ca.08.00 och kom fram kanske ca 18.00 till Madrid, tror jag. Eller så var det 17.00 ... Skit samma! På kvällen gick vi och åt buffé på en restaurang: asbra! En annan sak som är värd att nämna är att det var ASKALLT i Madrid. Det var bara på med jacka med en tjocktröja under; det mesta man hade med sig. Burr burr vad kallt.


På lördagen bidde det en rundtur med buss för att se viktiga byggnader och platser runt om i Madrid: bl.a Puerta del Sol, Slottet och en staty av Don Quijote.

   Sedan bar det av till El Escorial, vilket är ett slott med en kyrka i mitten där kung/kungar bott och där Spaniens kungar är begravda: vi fick se kistorna! (Ascoolt: på kistorna var deras namn ingraverade på latin, och vi fick se kistorna som dagens kung och drottning i Spanien ska ha när de dör.)

   Efter det var det som en tipsrunda runt i Madrid och på kvällen fick vi göra vad vi ville. För mig, Anna och Lisa bidde det shopping och besök på Starbucks och McDonald´s :) Jag fyndade en väska minsann :)


På söndagen var det hemresa som gällde. Det gick finfint och man kände värmen komma tillbaka när man klev ut ur bussen, man kunde ta av sig jackan och bara gå i huvtröjan och det var antal grader varmare än uppe i Madrid. Fuengirola är bäst ändå :)


Bilder kommer typ nästa gång jag loggar in; bloggar nu på skolan, och där har jag inga bilder :P


Nos vemos!


Av Ida - 14 november 2010 23:54

81 år och värsta bloggaren :) Även artist, modell och författare   Coolare farfar får man leta efter     


(Se länk på min blogg för att komma till farfars blogg!)

Av Ida - 11 november 2010 21:43

Tja!


Imorgon drar vi till Madrid! Yeah! Nu har plugget lugnat ner sig för tillfället och det firar vi med att  åka till Madrid :) Skolan har anordnat det; det är ännu en av de resor runt om i landet som skolan anordnar.

Håller som bäst på att packa, imorgon blir det till att stiga upp tidigt för att ta bussen från Ferieplatsen kl. 08.00 och typ 8 timmar senare ska vi vara i Madrid, eller nåt. Más o menos.


Idag har det för övrigt varit en finfin dag :) Efter skolan, efter provet, efter dessa två veckor av totalt pluggnörderi ---> finally free! Tror att jag blivit mentalt stressad och helt slutkörd, för jag har börjat planera som en tok och vill ha varie grej bestämd (jag planerar vad jag ska göra när jag är 22! Inte likt mig, det har hänt nåt i skallen alltså. Ida, relax!), jag har inte levt under dessa två veckor! Men nu ska jag ha ett liv. Jag bestämde ju det för några dagar sen. :)


Feelings just nu:


- Superglad!

- Lättnad, en känsla av frihet

- Saknar min älskade, underbara, kärleksfulla, söta...en-evighet-senare...familj

- Vill baka pepparkakor och lussebullar och avnjuta dessa framför Dieselråttor och Sjömansmöss, med en kopp varm choklad och den tindrande julgranen i ögonvrån

- Vill fara och simma

- Längtar till Madrid!


See ya!


        


Av Ida - 10 november 2010 19:04

Hej,

I know att det varit kass uppdatering, men ni får stå ut en dag till: imorgon är det matteprov, vilket kommer gå rakt åt skogen, men det förut formodade IG:et har nu ändrats till att det kanske kan bli ett G i alla fall. För två dagar sen så var jag alldeles lost; har aldrig känt mig så panikslagen för att få IG, men ja. Nu är det lite lugnare.


Nej, nu babblar jag skit. Jag ska fortsätta intensivplugga matte. Ciao!

Av Ida - 8 november 2010 14:52

   Haha, hej!


Idag har jag bl.a.:


  • Försvarat Tokio Hotel på spanska, så att ingen i min spanskagrupp längre kan tvivla på vilket band jag gillar ... (Säger någon något dumt om Tokio Hotel, då får de med mig att göra, så det så.)

  • Beklagat mig en, två och 100 gånger över matten och som det ser ut så kommer det gå totalt åt skogen. Hjälp eftertraktad!!

  • Varit sur även idag efter att jag missade Tokio Hotel igår på MTV. Kan fortfarande inte sluta gräma mig över att han bytte kanal! Det var ju JAG som såg på TV, eller? Då är det väl jag som säger till när han kan ta över. OK?

Halv fyra ska jag gå på musikalmöte. Blir nog tillsättning av roller och jag vet vad jag vill, men jag vet inte vad jag kommer att hinna med. Så jag får se. Antingen går huvudrollen till mig eller åt någon annan. (Logiskt? Aha :P)


Ciao!


Av Ida - 7 november 2010 23:52

Gud vad sur jag är nu alltså. Jag vill bara skrika. Usch!!!!


För det första tog biologihemprovet musten ur mig: då är allting klart för sparning, jag sparar (efter typ 7e gången, för det var annat som skulle ändras, och så gick det inte, och så fick jag spara om det...etc.) och så måste man ha sidnummer i boken, i källorna! Så det var bara att gå igenom boken och leta reda på alla dessa sidor. Grejen var att Anna hade fått ett mail om det, men inte jag inte! Nej, varför skulle jag ha fått ett mail med viktig information? Nej, såklart inte!


För det andra har jag suttit och tittat på spanskdubbat MTV: EMA för att se om Tokio Hotel vann priset för Best World Stage 2010, för de var nominerade. Så byter min värdpappa Enrique helt plötsligt kanal och jag frågar om det var slut, och det var det tydligen, det hade inte jag märkt, och Tokio Hotel hade inte ens blivit uppropad som nominerade; deras "klass" hade inte ens visats! Så går jag in nu på datorn och tittar vilka som vann i de olika klasserna, och då står det: Best World Stage 2010: Tokio Hotel. Jag missade det! Då har jag suttit här HELA kvällen, bara för att Enrique ska byta kanal när det var 10 minuter kvar av programmet och så missar jag det som jag väntat på i typ en månad: har röstat på Tokio Hotel, sett efter precis när det var, försökt göra bort hemprovet innan programmet började - bara för att missa det! Och inte bara att se på TV att de blev nominerade: de vann ju också!! Nu måste jag i alla fall se det på datorn. Fine. Asbra. Skitkul. Astrött är jag också. Jag vill bara gråta nu alltså! Piss.


Godnatt.

Av Ida - 6 november 2010 17:11

Ja, vad hände med livet? Det liksom försvann när man började tvåan på gymnasiet. Veckodagarna, helgerna, loven; alla går åt till plugg. Ska det verkligen vara så? Ok, fine, droppa allt och få IG, enkel lösning, som inte alls är så himla klyftig. Men jag vill ju ha ett liv!


Efter detta biologiprov. Efter detta matteprov. Då ska jag börja leva igen.

Av Ida - 5 november 2010 16:22

 Glad nybliven 21-åring =)           

     


Ja, lite bilder från Carmens 21-årsdag (Haha, ser ni bandspelaren med vattenkannan på? Var bara tvuuuungen att ta kort på den ^^ Om ni inte listat ut det, så står den där, för att skivan annars inte kopplar med avläsningsgrejen (eller nåt) så att den kan spela) + en bild på när jag skypeade med Agnus, Saralea, EllaBellaVattenkälla och Emmaboda ^^ (Ella är inte med på bilden, hon kom dit senare.)

www.google.se

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2010 >>>

Presentation


Välkomna till mig - en äventyrslysten läkarstudent med en vilja av stål och ett glatt humör. Just det, Ida heter jag ifall det undgått någon.

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards