Direktlänk till inlägg 18 januari 2015
Att backpacka får en verkligen att ändra syn på vad som är lyxigt och vad som är helt OK, vad som är riktigt dåligt och vad som är superlyxigt.
LYX:
1. Stegar till våningssägarna. Alltså yes!! Stegar åt folket! Så himla najs. Inte varje dag.
2. Fler än två eluttag i ett 10 bed dorm/10-mannarum. (Och är de dessutom tillräckligt nära sängen - wow.)
3. Varmvatten. Okej, varken i Australien eller NZ har vi behövt oroa oss, men på Fiji var det grymt lyxigt om vi fick varmt duschvatten.
SUPERLYXIGT:
1. Stort fönster/balkong. - Hur gött?!?!
2. Rent kök. - Uuuunderbart! Man behöver inte ens skölja av tallrikarna en gång innan man käkar. Man behöver liksom inte diska dem!
3. Gratismat. - På vissa hostel får man gratis (ingår i priset ...) frukost och middag. Så ekonomiskt. Så bra.
Nu bor vi på Nomads i Queenstown. Gratisreklam here we go: Så bra hostel alltså. Älskar det! Personalen är skön, aptrevliga människor alltså. Gratis frukost och middag, många uttag, rent och fräscht, fina duschar, varmvatten så det ryker om'et! (Nu var jag rolig va'?), stora fönster och balkong. Filmer att låna, filmrum, rent kök, mikrovågsugn, bra läge och alkoholfritt (no alcohol is to be drunk in here!). Bastu! (Har inte kollat in den än, men det ska finnas en.) Max 50 meter till stranden och sjön. Asbra och aslyxigt med andra ord. Jag trivs här och vid frågan "är det verkligen najs att bo på hostel hela tiden? Vill ni inte bo i egen lägenhet eller share house? så är svaret: nej, inte nödvändigtvis. Jag trivs bra här.
Har precis ätit kiwi. Är inte kannibal, jag lovar. Innan, i Sverige, var kiwi för mig naturligtvis en frukt. Nu känns det först och främst som en "local"/lokalbo, en person från Nya Zeeland. De kallas ju "Kiwis". Och om nåt är "kiwi", så är det nya z...
Nåt man tydligt lägger märke till är att jobblivet inte är samma här som i Sverige. I Sverige har man som "undersåte" mer att säga till om, vi kan lättare säga emot eller rent av kaxa mot vår chef utan att lida minsta av det. Känner att det är både b...
En väldigt intressant insider-information jag kan dela med mig av från jobbet på restaurangen är att när chefskockarna eller chefen och nån utomstående viktig person (ex. en leverantör) på restaurangen där jag jobbar (Pier 19) behöver prata allvar me...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | ||||||
5 | 6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 |
14 |
15 |
16 | 17 | 18 | |||
19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
||||
|