idaifvrig

Alla inlägg under september 2011

Av Ida - 14 september 2011 12:00

Skulle ju återkomma till mitt problem där i Göteborg hade jag ju lovat i ett tidigare inlägg ... Och här kommer det!


VARNING: Aaaaaaaslångt inlägg!!! 100 poäng till den som orkar, har lust och ja, tar sig igenom allt ;P


Jag skulle ju alltså åka från Rebecka på Tjörn till Lisa och Julio i Göteborg. En resa på kanske 50 minuter. Notera: 1 byte(!). Det skulle jag då göra själv, hmm, hur skulle det gå? Ok. Det var inte riktigt det som var grejen. Eller jo, lite. För jag inser då på vägen att jag dagen innan lämnat både börs och mobil i Lisas väska (som befinner sig i Göteborg) och är nu helt utan möjligheter att få tag på henne, eller någon annan för den delen. Inte kan jag betala nåt om nåt skulle hända - till exempel om busskortet skulle få för lite pengar eller nåt - jag visste ju inte hur mycket de skulle ta för de två bussturerna till Göteborg.


Och såklart ska jag ha lite pengar på busskortet. Skit. Blir nervös att jag ska stanna i Stenungssund (där bytet var) och inte kunna ta mig till Göteborg. Turligt nog så kommer jag ändå till Göteborg, men jag vet ju inte vars Lisa och Julio är ...


NU kommer jag till grejen: Jag var ju tvungen att gå och fråga nån om en telefon. Så jag går in på närmaste Pressbyrå och frågar så trevligt om jag får låna en telefon, eftersom jag oturligt nog råkar ha båda hos en kompis här i Göteborg. Så får man lite otrevligt tillbaka till svar att: Nej, det går inte för sig, vi lånar inte ut telefonen. Det finns telefonautomater att använda." Men hallå? Är ni döva? Jag sa ju nyss att jag inte har några pengar på mig heller, smartoxar! Typ. Inte en enda indikation till att hjälpa nåt mer.


Så jag går ju vidare till nå bussbiljettköpsställe (tror jag att det var) och berättar mitt dilemma så trevligt jag bara kan. Och lika otrevligt och skarpt så säger de att de inte kan låna ut en telefon till mig och att jag får gå till en telefonautomat istället. Men snälla människor, är ni helt pantande? Om man precis sagt att man inte har varken pengar eller mobil på sig, så ger man ju inte rådet att gå till en telefonautomat! Gud! Hade jag haft pengar, så hade jag ju gjort det, smartisar! Inte heller bussbiljettsäljarmannen gör någonting mer för att hjälpa mig. Som om jag var nån himla tjuv, som var ute efter att sno en massa pengar från deras "telefonkonto" eller varför inte sno hela telefonen när jag ändå höll i den liksom ... Gudars! Vad är det med Sverige? Helt stela och helt stört "vi följer alltid vad vi blivit tillsagda, och det står i våra papper att vi inte får låna ut telefonen till NÅN", och helt idiotiskt misstänksamma. Ok, man ska väl vara uppmärksam, men snälla. Detta är ju extremt.


Mitt enda val är då att fråga nån helt random person mitt på Nils Erikssons tågstation. Frågar en dam, men hon har ju naturligtvis ingen mobil på sig.


Så frågar jag en man som står vid en fotoautomat och väntar på bilder. Och all cred ska gå till denne supertrevlige man. Jag drar mitt dilemma ännu en gång och frågar om jag får låna hans mobil. Och han ba: "Ja, men absolut! Inga problem! Så drar han ba upp mobilen ur fickan och ger den till mig. Jag ringer Lisa, men hon svarar ju naturligtvis inte. Jag ringer (efter hans förslag) till min egen mobil, som Lisa borde ha. Inget svar (väntat: Lisa ser ett okänt nummer ringa på MIN mobil, kanske inte toppväntat att det skulle vara jag ...). Så ringer jag pappa. Ber honom ringa upp på numret jag ringer ifrån, och mannen bredvid bara: "Nej, men han behöver inte ringa upp! Det spelar ingen roll (om det går pengar från hans mobil alltså)." Men pappa ringer ändå upp och jag ber honom ringa Lisa tills han får tag på henne och kan säga vart jag är. Mannen ber mig snällt om jag kan kolla om det kommer några bilder från fotoautomaten vi står vid (han väntade ju på sina bilder) och går och fotar sig i den andra fotoautomaten. Där står jag med hans mobil i handen; han litade fullständigt på att jag inte skulle sno den (älskar folk som kan lita på andra så, och inte måste vara sådär misstänksamma hela tiden). Naturligtvis skulle jag ju aldrig ens tänka tanken på att sno den och det gör det bara så nice att veta att det finns folk som litar på människor och så att det verkligen blir så ärligt tillbaka.


Så ringer jag Lisa ännu en gång och får tag på henne(!). Vi bestämmer vart vi ska ses och mitt stora dilemma är löst. Mannen kommer tillbaka (hans andra fotoomgång var nog mer lyckat, troligtvis får han nog sina bilder till slut, jag vet inte riktigt) och jag tackar så supermycket för lånet och hans hjälp. Han säger supertrevligt: "Ingen fara, hoppas det löser sig för dig!"


Sådana människor skulle jag vilja se mer av i Sveriges samhälle! Åh, vad man blir glad av sådana glada och übertrevliga personer! Många personer i Sverige borde följa denne mans exempel och inte vara så himla misstänksamma, utan istället försöka hjälpa personer. Istället för att säga otrevligt: "Nej, vi lånar inte ut vår telefon." så kan man ju säga trevligt: "Nej, jag är ledsen, vi har regler som säger att vi inte får låna ut vår telefon till någon, pga säkerhetsrisker, men jag kan försöka hjälpa dig ändå. Du kan ju ta min mobil." Jag menar: Herregud! Är han så fattig att han inte kan låna ut sin mobil till en behövade ung tjej? Han är en arbetande svensk, som säkerligen inte har särskilt stora bekymmer med varken vanlig ekonomi eller telefonbetalning. Trevlig kan man i vilket fall som helst vara. Så skärp er alla människor som känner att ni tillhör "otrevlig, ohjälpsam och snål"-gruppen.


Det känns som om det finns en otroligt skillnad mellan exempelvis Spanien och Sverige här: Jag tror att om detta dilemma hade uppenbarat sig i Spanien, så hade det inte varit något som helst problem. Det är inte samma pinsamhet över att fråga nån random människa, och dessutom hade de säkert inte varit lika hårda med regeln om att inte låna ut telefoner ... Dock, hade jag varit i Spanien med detta dilemma, så hade jag absolut frågat nån random. Spanjorer är så pass öppna och vill oftast hjälpa till. Man måste ju bara älska Spanien för det :)


Jaja, nu tror jag att jag har sagt ungefär vad jag ville ha sagt. :)


See ya!

Av Ida - 13 september 2011 23:45

Imorgon åker jag med tvåorna på min skola till hufvudstaden vår :) Anledning? Jo: Teoretiska Spelen :) Varje år samlas alla tvåor från varje Mikael Elias-skolai Stockholm, rättare sagt på Stockholm Stadion för att mötas i ett antal grenar, för att slutligen kora vinnaren av de numera tradtionella spelen :)


Jag var ju i Spanien förra året, så åkte ju därför rent naturligt inte med min klass ned och tävlade. Det var det enda jag grämde mig över att jag missade i och med min utlandsvistelse, men tänkte ju att det var ett pris definitivt värt att betala för att få vara i Spanien :) Så frågade min idrottslärare mig om jag skulle med till Stockholm; att hon tyckte att jag skulle få göra det eftersom jag ändå går idrott med tvåorna. Så frågade jag rektorn och hon ba: "Men såklart du får! Vill du det? Såklart du får fara, vad kul att du vill följa med!" Jag blev lite förvånad, hade ju ställt in mig på att de skulle säga att jag ju nu var trea och därmed missat min chans och att de inte kunde ta med treor, men nepp! :D


Yeah! Gud så awesome! Så imorgon klockan tio skall bussen avgå från Mikael Elias Gymnasium i Ö-vik mot Stoooockhooolm :D


See ya!

Av Ida - 9 september 2011 19:14

Tänkte berätta lite om min fantastiska resa till Götet :)


Tog ett försenat tåg från Ö-viks station och fann min kupé i den allra sista vagnen på tåget. Somnade ganska fort och sov riktigt bra, gick asbra och asfort ned till Göteborg. Där väntade Lisa och Julio på perrongen och det blev kramkalas :D


Vi fixade busskort och så gick vi och fikade (Rebecka hänkade på på cafét :D). På kvällen tog vi det lugnt hos Lisa och tittade på film (engelskt tal med spanska subs - Julio var ju också tvungen att fatta --> resultat: jag tittar automatiskt på undertexterna och fick väl lära mig lite spanska på kuppen :) Nice!)


Fredagen var Lisa i skolan och jag och Julio for in till stan och shoppade :P Bra spanskaövning iaf, när man bara har det som alternativ att snacka :) Sedan mötte Lisa upp oss och vi gick till en helt amazing godisaffär^^ Fanns alla sorters godis som man kan tänka sig typ! Ok, kanske lite överdriv, men mycket fanns det :) Träffade Lisas kompisar på kvällen, fick lite info om Kina och hur det funkar att bo där av en kille (Jimmy), som var kines, men ja, bodde i Göteborg och någon gång per år åkte till Kina, Shanghai, för att bo där nån månad. Ok, kanske inte så intressant info för er, men ändå :)


Lördagen for jag med Lisas familj + Julio på utflykt till en ö, som hette typ Gullholmen eller nåt liknande. Riktigt mysigt, trots att det var mulet och blåsigt (det var en man som badade i havet då vi var där! Kaaaallt! Fast han tyckte det var nice iaf) :) Superfin ö! Sedan fick jag skjuts ut på ön Tjörn, där Rebecka bor och så var jag med henne den kvällen och sov över där :) Det var asmysigt, vi såg på Titanic och fick mysig "service" av hennes mamma: hon tände en massa ljus och så fick vi saft i flashiga glas^^


På söndagen åkte jag tillbaka till Göteborg och fick där världens problem, ska berätta om det lite senare^^ Så åkte vi (jag, Lisa och Julio) till Liseberg :D Fast vi hade så lite tid; jag skulle ju ta tåget klockan fem. Så vi åkte bara två karuseller: Balder och Kanonen. Det var riktigt skoj! Sedan for vi till Haga (gamla delen av Göteborg) och fikade på ett superfint café :) Haga var riktigt fint :)


Så tog jag tåget hem klockan fem då. Det avgick i tid och det var en asmysig resa hem! Satt och pratade med en trevlig själ i samma kupé, samt lyssnade en massa på musik och så sov jag tre timmar, innan det var dags att stiga av i Ö-vik ca tjugo i sex på morgonen. Då var det bara hem och duscha och göra sig iordning och sedan fara in till skolan :P Var rätt trött under dagen, men det var det värt! Resan till Göteborg var helt underbar! Tack Lisa, Rebecka, Julio, Lisas familj mfl som gjorde det så himla bra! :D



Av Ida - 6 september 2011 21:33

Woooooooow!!! Heeelt amazed! har fått en ny dator och den går supermegasnabbt! Yeah! Så awesome! :D Ville egentligen inte installera nå datorspel, så den ska fortsätta vara "ren", men nu har Emma satt igång installation av sims 3, så vi får väl se var denna dator slutar ... Jaja. Sims är ju skoj :)


Har haft en superbra resa till Göteborg, ska berätta mer om den sen - nu ska Emma slutföra sims-installationen ...


See ya!

www.google.se

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Presentation


Välkomna till mig - en äventyrslysten läkarstudent med en vilja av stål och ett glatt humör. Just det, Ida heter jag ifall det undgått någon.

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards