idaifvrig

Alla inlägg den 28 juni 2011

Av Ida - 28 juni 2011 13:56

Tar igen lite dagar att skriva om såhär i efterhand :)


Tisdagen den 14e juni var vi med skolan i Málaga och besökte Picasso-muséet. Jag och muséer går inte jättebra ihop, tycker att det är dööötråkigt faktiskt att gå på museum. Ok, dööötråkigt kanske var att ta i, men det är inte vidare kul iaf. Picasso-muséet var inget undantag, men det var intressant att se alla original som Picasso målat; jag menar, rätt många känner ju till Pablo Picasso, och så får man möjligheten att se hans tavlor i hans födelsestad på ett vackert museum, jag menar, då är det ju rätt värt ändå att gå på museum :)


Dock var det ju det vanliga:


Guiden: Ser ni hur glad kvinnan på bilden är! Hela målningen bara lyser av glädje!

Jag i mina tankar: Hmm. Jag tycker det ser ut som en kvinna som håller på att drunka och skriker i panik efter hjälp.


Men jaja. Det var en minnesvärd museumvisit ändå :)


 

Las Meninas - Diego Velázquezs berömda målning (målad 1656), som Picasso sedan gjorde en "cover" av, på sitt sätt att måla. Bilden är alltså Picassos cover.

Detta är Velázquezs målning :)  


Info: Picasso hette inte bara Picasso, utan också Ruíz. Hans fullständiga namn är således: Pablo Ruíz Picasso. Ruíz är alltså från hans far och Picasso från hans mor. Kända spanjorer, som bara kallas vid ett av sina två efternamn, tar oftast moderns efternamn, då det är ovanligare. Så också med Picasso. Jag kan skriva ett litet inlägg om spanska efternamn och hur det ligger till om så önskas^^


     


See ya!



Av Ida - 28 juni 2011 13:48

Har varit ute och sprungit och känner mig asduktig :) Haha, men det var riktigt härligt! Nu har ju det fina vädret kommit tillbaka (trodde nästan att det aldrig skulle göra det), så nu är det bra härligt att ha fötterna på/i Sveriges land.


Runt tre ska jag cykla iväg till Solbacken och så blir det jobb där till ca 22.00 Eller ja. Det lär ju bli senare. Man hinner aldrig städa klart allt till klockan tio. Men jaja. Någonstans därikring.


See ya!

www.google.se

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Presentation


Välkomna till mig - en äventyrslysten läkarstudent med en vilja av stål och ett glatt humör. Just det, Ida heter jag ifall det undgått någon.

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards