idaifvrig

Alla inlägg den 18 juli 2012

Av Ida - 18 juli 2012 17:09

Att jobba på ett sånt här ställe som Solbacken är grymt kul, men hej å hå vad man ska veta mycket om precis allt. Camping- och badgästerna frågar saker man inte för ett uns i världen har tänkt på att kolla upp. Priser i vissa specialfall, om de får låna det och det, hur de ska göra med den där saken osv. Dessutom ska man - om inte kunna prata - i alla fall kunna förstå ett antal språk och därpå olika dialekter. Typ norska. Vissa pratar nästan svenska, så pass tydligt är det, medan andra pratar närmare danska, och kör på som om vi skulle fatta glasklart vad de sa. Vi försöker, oftast går det bra, men ibland...ja, svårt kan det vara. Vissa kan varken svenska, engelska eller tyska, utan endast sitt hemspråk, typ polska. Att förklara att gästen måste ha ett campingkort för att stå på vår camping känns inte så aktuellt, när kommunikationen inte ens frambringar vilken typ av fordon gästen har, eller på vilken plats de vill stå på. Och sedan ska vi också komma ihåg från vilket land alla campinggäster kommer ifrån, så vi kan hälsa och sägs god morgon på rätt språk ... Ja. Kul men bussy i hjärnan kan man ju säga.

Idag har det iaf varit en toppen jobbdag, har samlat nya krafter nu sen semesterveckan på Gotland :-)

Ikväll ska jag äntligen träffa Felicia, vi har inte setts sen flera veckor sen. Fy skam på det! ;) snart flyttar ju flickan typ 55 mil söderut, så måste passa på att ses innan dess ...:-O

Pallar för övrigt inte cykla hem, men borde gå ut och njuts av solskenet :p

Bilden visar utsikten från sovrummet på Solbacken, ifall ni undrade :p

www.google.se

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Presentation


Välkomna till mig - en äventyrslysten läkarstudent med en vilja av stål och ett glatt humör. Just det, Ida heter jag ifall det undgått någon.

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards