Direktlänk till inlägg 28 september 2012
Hej! Den gigantiska nyheten är att jag fått rätt: det skulle lösa sig. Förra veckan så fick jag JOBB!! Ser man på :) det bästa var att det var precis det jobb jag ville ha, men dom jag trodde skulle vara omöjligt att få - men tjolahoppsan! Jag behövde inte ens visa CV (som jag för övrigt spenderat mycket mer tid på att skrivs än det tog att få jobbet). Det var det första jobbet jag gick till och tjomp bara :) Det jag fått jobb som är alltså som hjälplärare i spanska från 6-9, svenska i 7:an och matte i 8:an :) Nu har jag egen nyckel, whiteboard-pennor och andra lärargrejer - jag har till och med ett eget skrivbord! Jag rättar läxförhör och lägger upp lektioner utefter den berömda Läroplanen. Wow. Blev helt amazed idag när det knackade på lärarskrivbordsrumsdörren och elever frågade efter MIG. Ba "Hej, är Ida här?". Att jag är, och naturligtvis ska jag gå å låsa upp åt er! ;)
Har nu jobbat åtta dagar och kommer in i det mer och mer, även om det är lite nervöst, då jag som en ung 19-åring som just tagit studenten, känner mig rätt oerfaren mot många andra lärare dom typ jobbat där i mer än 30 år. Men aja, nån gång måste man ju vara ny :) kan ju säga att nivån är särskilt svår på högstadiet. Jag kan säga vad jag heter och vad jag ska göra idag på spanska, så att hjälpa spanska-eleverna är inte särskilt svårt ;) nej, men nu vet ni - no mord gigantic news. Vi höres!
Har precis ätit kiwi. Är inte kannibal, jag lovar. Innan, i Sverige, var kiwi för mig naturligtvis en frukt. Nu känns det först och främst som en "local"/lokalbo, en person från Nya Zeeland. De kallas ju "Kiwis". Och om nåt är "kiwi", så är det nya z...
Nåt man tydligt lägger märke till är att jobblivet inte är samma här som i Sverige. I Sverige har man som "undersåte" mer att säga till om, vi kan lättare säga emot eller rent av kaxa mot vår chef utan att lida minsta av det. Känner att det är både b...
En väldigt intressant insider-information jag kan dela med mig av från jobbet på restaurangen är att när chefskockarna eller chefen och nån utomstående viktig person (ex. en leverantör) på restaurangen där jag jobbar (Pier 19) behöver prata allvar me...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
|||
|